All posts in March 2012

  • Brentwood Home

    A study in the light dusting of time, the primary goals of this decoration project were to one, layer into this home old world style and two, provide a setting in which to entertain for business and pleasure comfortably. To this effect, moldings where corrected and added, trompe l’oeil effects introduced to several ceilings, and antique mirror employed to alter the weight, proportions and character of the rooms. The rooms showcase Christopher’s philosophy that large rooms need to be handled through the use of smaller seating arrangements thereby promoting a greater sense of intimacy and familial comfort.

    In order to maintain a sense of serenity, clever storage solutions throughout each room were integrated to keep the rooms free from unwanted clutter. In the timeless dining room for example, a china cabinet designed to look like a standing mirrored screen holds service for large gatherings, allowing the butler’s pantry greater flexibility. The made to order burl wood sideboards, also designed by Christopher, provide increased ease of service for desserts and entrees alike.

    Throughout, the introduction of thoughtfully placed chandeliers, floor lamps, table lamps and sconces, each room is now bathed in warm flattering light.

  • Desert Home

    For this weekend golf pied à terre our goal was to create a tailored but relaxing environment for informal gatherings of friends and family.

    In addition to raising the ceilings and doors throughout, the reconfigured floor plan makes each guest suite a private oasis complete with sitting areas and indoor/outdoor showers. The great room works well for either large or small gatherings with the introduction of pocketing glass sliders opening to the loggia.

    The innovative use of a series of folding doors which are made to look like a mirrored screen between the dining room and kitchen allows either room to be open or closed with ease depending on the desired effect.

    The surfaces specified include a cool mix of white hand poured terrazzo, bleached white oak wood floors, and white statuary marble for the baths.

    The soft furnishings are upholstered in a mix of breathable easy to care for natural textiles, complimented by plush oriental rugs and sheer drapes. On the exterior loggia no lack of outdoor sofas, chairs and chaise lounges in washable fabrics ensure a good time in grand style.

  • Ocean Apartment

    For this small but breezy ocean apartment, the design needed to balance the clients’ desire for an Art Deco inspired space with the casual culture of Southern California beach life.

    The bleached white wood floors along with the introduction of monochromatic sea grass flooring in the guest rooms and living room create cohesion throughout the home and introduced a casual elegance.  The upholstered sand color raw silk walls in the living room create texture and roughness while still being formal enough to contend with the collection of period furnishings curated for the client.  As is often the case to ensure the greatest comfort and visual interest, the upholstery and draperies are made-to-order.  The incredible emerald green silk rug provides kinetic energy to the space.

    For the bedrooms a mix of unexpected colors and ethnic touches kept the design in the same language but slightly more modern.  The cabinetry designed in the master bedroom provides a home for the television along with supplemental storage and display space.

    The open kitchen was reduced to its essential elements so as not to compete with the surrounding elements.

  • Sunset Plaza Home

    The decidedly masculine home of a bachelor with a dynamic and high energy entrepreneurial spirit, it was our challenge to create a home that reflected his European sensibility and allowed for casual, elegant entertaining.

    Our commission involved interior design renovations throughout including a new kitchen, flooring, lighting upgrades, and decoration of the 5,000 sq. ft home.  Inspired by the Hollywood of a bygone era, this secluded lush garden home with jetliner views is timeless with its mix of vintage and bespoke furnishings throughout.

     

     

     

     

     

     

     

  • Clairidge Home

    Nestled in a wooded landscape, this oasis of calm blends into the natural surrounding through the introduction of stacked stone, wood floors, bleached beamed ceilings and an abundance of charm.  The lines between indoor and outdoor are blurred through the open loggia and this remarkably inviting interior.

     

  • Corporate Lobby

    In lead up to it’s 50th anniversary celebration, Merchandise Mart Properties commissioned a new design for the lobby of its design center property.  Given the deep history of the building in the Los Angeles area, the concept was guided by the idea that the lobby should reflect that history and be reminiscent of an urban hotel lobby.

    The reception is anchored by a new 25′-0 reception desk and illuminated feature wall with digital information panels showcasing programming initiatives of the center.

    The lobby was made intimate through the use of sheer partitions, lighting, and smaller seating groupings along the side colonnades.  The center colonnade by contrast was amplified through the repetition of the seating arrangement and two oversized custom light pendants.

     

     

    “A refreshingly elegant foyer, the new L.A. Mart Design Center lobby is a showcase of design inspiration certain to engage Southern California’s most discriminating designers and their most discerning clients.”    -Interiors

     

  • Hancock Park

    This house was built in 1908 by Architect Sumner Hunt.  Built for an early California power baron, Henry O’Melveny, the architect joined favored elements of Craftsman and English Tudor styles, delivering a presence felt as both elegant and grand.

    Our commission included the interior decoration of the home using an existing collection of art and period furnishings.  Through the introduction of relevant textiles, draperies, wallpapers, rugs and soft furnishings the result is a dynamic and fresh space that benefits from the synergy of the juxtaposition of the many periods represented in the furniture and art.  Facilitating the dialogue between the collection and architecture through shape and color has reinforced our belief that all beautiful objects can compliment each other with passionate editing.

    We were also commissioned to re-design the master suite and provide a larger master closet and master bath.  The challenge was to work within the constraints of a home on the historical registry while providing the latest in modern conveniences.  Aesthetically we decided that all the decisions would be in keeping with the architecture to ensure a seamless transition between the new and the old.  In the bath, vintage hardware and lighting was sourced and the original claw foot tub was refurbished.  In the master closet and bedroom, the cabinetry and moulding design echoes those found in other parts of the home.

  • Westwood Tower One

    For this building the homeowner’s association expressed a collective need for a new building design concept that would be sensitive to the various homeowner lifestyles.

    Working closely with the association board members, the interior renovation of this 17 floor high-rise building included the lobby, social rooms, corridors and landings.

    This project parameters for our studio included all aspects of interior design, budgeting and project management.

     

  • Wilshire One

    The success of this project was due in large part to the clarity of the dialogue, both in way of budget and direction. The clients knew what was and wasn’t important to their lifestyle, most notably a desire for a reduction in visual clutter and a comfortable space for intimate informal gatherings in this 2,400 square foot high-rise apartment.

    The understated detailing throughout exemplified by the custom cabinetry, hand scraped walnut floors, Ceasarstone countertops, automated closet lighting, custom air conditioning vents, ceruse white oak doors, and wired computer equipment cabinets all help add stillness and reduction to the now serene space.

    “The beauty in this apartment is in what you don’t see. It was absolutely an exercise in warm minimalism” comments Christopher. Among some of the many innovations include the latest Lutron lighting and climate controls which can be controlled from an iPad. Televisions are discretely recessed into wall cavities, appliances utilize the latest integration technology including a BOSCH refrigerator which requires a master’s eye to identify in the space. A central technology hub in the home allows for upgrades and maintenance with minimal disruption to the household.

  • Westwood Tower Two

    For this building the homeowner’s association expressed a collective need for a new building design concept that would be sensitive to the various homeowner lifestyles.

    Working closely with the association board members, the interior renovation of this 19 floor high-rise building included the lobby, social rooms, gym, elevator cabins, corridors and landings.

    This project parameters for our studio included all aspects of interior design, budgeting and project management.